Nezadovoljni trenutnim stanjem: Stanovnici Poluotoka zahtjevaju zabranu prometovanja dostavnih vozila, čiste ulice, uređena dječja igrališta…

by Lovre Marusic

Nezadovoljni stanjem, Stanovnici Poluotoka odlučili su pokrenuti internetsku peticiju u kojem od Grada zahtjevaju 5 stvari:

“Dragi stanovnici Poluotoka,

ako ste nezadovoljni stanjem na Poluotoku koji se pretvara postupno u prostor prepušten stihiji masovnoga turizma i svih nedaća koje on sa sobom donosi, dajte glas i potpišite se za civiliziran i dostojan život u našem lijepom i voljenom Gradu. Bilo da smo ovdje rođeni ili ovdje živimo, želimo dostajanstven život. Ne zanima nas politika, već normalan život.
Želimo:

1. Kontrolu svake buke bez obzira na izvor i smrada koji proizvode ugostiteljski objekti kako bismo mogli naspavani dolaziti na svoja radna mjesta i obavljati svoj posao;
2. Čiste ulice i kante za odlaganje otpada;
3. Osigurana parkirna mjesta za vozila nas stanara;
4. Uređena dječja igrališta kako ne bismo djecu morali voziti izvan Grada na igru;
5. Zabranu prometovanja dostavnih vozila pješačkom zonom kako naša djeca ne bi bila ugrožena u jutarnjim satima na putu do škole.

Jednostavno rečeno, želimo Grad iz kojeg ne odlaze naši prijatelji i susjedi zbog buke, nereda i nemogućnosti normalnoga života.
Vrijeme je da nadležni prestanu dobrobit građana stavljati iza dobrobiti kapitala. Grad smo mi.”

Related Posts