ZADARSKI USPJEH: Mladić iz Bibinja Dino Šimunić (16) potpisao za Dinamo

by Lovre Marusic

Dino Šimunić, 16-godišnji Bibinjac visok 190 centimetara, stoper i kapetan kadeta Nogometnog kluba Zadar, potpisao je za zagrebački Dinamo ugovor na tri i pol godine.

– Dinamo je prepoznao njegovu kvalitetu, karakter i potencijal te ga odmah doveo u redove kadeta Dinama gdje će se dalje razvijati – kazao je Domagoj Lisica, nekadašnji igrač Zadra, koji je svom mladom sumještaninu Dinu bio preporuka i pomoć pri prelasku u redove »modrih«.

Šimunić je učenik Strukovne škole Vice Vlatkovića u Zadru, a osim 3,5-godišnjeg ugovora dobio je stan, hranu i stipendiju te veliku prigodu za nogometno usavršavanje.

– Trener u Zadru mi je bio Damir Čačić, dok sam prethodno s trenerom Dejanom Butićem u sezoni 2018./19. osvojio kadetsko prvenstvo Dalmacije i Kup Dalmacije. Hvala svim mojim trenerima i suigračima u Zadru te Domagoju Lisici, mojim Bibinjcima i svima koji su me dosad podržavali, prvenstveno obitelji – kaže Šimunić koji, dakako, nije prvi ni zadnji Dalmatinac i Zadranin koji nije završio u Hajduku.

– Moj otac Jure je navijač Hajduka. Za moju obitelj i Bibinje općenito Hajduk je oduvijek bio pojam. Međutim, sad sam igrač Dinama i na to sam sasvim koncentriran. Uz naporan rad, odricanja i igrački napredak želja mi je postati prvotimac Dinama i u derbiju zaigrati pred punim Poljudom.

Hajduk je »pred nosom« imao igrače iz Zadra koji naposljetku nikada nisu ili vjerojatno i nikad neće zaigrati za ponos Dalmacije, a prvi na tom popisu je svakako Luka Modrić kojega su u Maksimiru brzo prepoznali te se uskoro prometnuo u jedan od simbola Dinama. Potom Šime Vrsaljko, Dominik Livaković, Saša Bjelanović i drugi. Marijan Buljat je nakon Dinama zaigrao za Hajduk, ali nije imao sreće s ozljedama, dok je Bjelanović poslije Dinama promijenio puno klubova, ali nikad nije odjenuo »bili« dres. Donedavno je bio sportski direktor Hajduka.

Izvor: Zadarski list

Related Posts